X
X
USD

2020 Yılı En Etkili 10 Seo Yöntemi

AnasayfaYazılar2020 Yılı En Etkili 10 Seo Yöntemi

Arama motoru optimizasyonu yükselmek istenilen anahtar kelimelerde daha üst sıralarda yer almak isteyen tüm web sitesi sahipleri tarafından öğrenilmesi gereken bir yöntemdir . Daha iyi dönüşümler almak ve trafiği artırmak için en iyi SEO stratejilerini benimsemek zorunludur .

Ancak, yeni SEO tekniklerinin yalnızca arama motorlarına değil aynı zamanda genel kullanıcı deneyimine de odaklandığını fark etmemiz gerekiyor  Ayrıca, Google algoritmasını sürekli güncellemeye devam ettiği için muhtemelen ve beş yıl önce kullandığınız taktikler bugün etkisini kaybedecektir.

Şimdi sizlere 2020 yılı en etkili seo yöntemleri nelerdir göstereceğiz.

1. Siteniz Kesinlikle Mobil Uyumlu Olsun

En iyi SEO sonuçlarını deneyimlemek istiyorsanız, sitenizin mobil uyumlu olduğundan emin olmalısınız. Peki Neden? Google 2016 yılında algoritmasını güncellediğinde, mobil ilk endeksleme seo sıralama faktörü oldu.

turkuvazsoft mobil uyumlu website

Bu değişikliği kullanıcıların aramaları cep telefonları üzerinden yoğunlaşmaya başlamasından sonra yapmışlardır. Sonuçta, cep telefonu ile internet kullanıcılarının sınırlı olduğu zamanları geride bıraktık. Bugün, dünya genelinde milyarlarca insan internet kullanımı mobil cihazları ile yapmaktadır.

Bu nedenle, daha yüksek SEO sıralaması almak için sitenizi mobil dostu hale getirmeniz gerekmektedir

2. Yerel (Bölgesel) SEO optimizasyonuna odaklanın

Etkili çalıştığı kanıtlamış olan bir başka modern SEO tekniği de yerel SEO'ya odaklanmaktır. Son zamanlarda, 'yakınımda' aramalar artmıştır, çünkü kullanıcılar her zaman coğrafi konumlarına yakın ürünler veya hizmetler aramaktadırlar.

Yerel SEO'yu denemek için web sitenizde ürün satmanıza gerek yok. Buradaki temel amaç, kullanıcıların yerinizi bulmasıdır. İletişim bilgilerinizi ve yol tariflerini web sitenize eklediğinizde kullanıcılar yerinizi kolayca bulabilirler.

Sizinki tamamen bölgesel hizmet veren bir işletmeyse, sitenizi yerel aramalar için optimize etmeniz gerekir. Ve bu çok etkili bir SEO stratejisi olduğu kanıtlanmıştır.

3.Kullanıcı deneyimini geliştirin

Sitenizin daha fazla trafik almasını ve daha yüksek arama motoru sıralamaları elde etmesini istiyorsanız, kullanıcı dostu olduğundan emin olmalısınız. Siteniz ziyaretçilere deneyim sağladıkları zaman aradıklarını ya da daha iyisini bulabileceklerse sitenizde daha fazla zaman harcama eğilimindedir ve bu da arama motoru sıralamalarınızı iyileştirecektir. Google, bir kullanıcının sitenizde geçirdiği süreyi tanımlayacak verileri tutar.

Kullanıcının sitede uzun zaman kalması için, Google ona en alakalı sonuçları vermek ister. Ancak, bir kullanıcının sitenizde çok fazla zaman geçirebilmesi için alakalı ve kaliteli içerik yayınlamanız gerekir.

4.Sosyal medyada en üst düzeyde faydalanma

Sıralamanızı yükseltmek için yardımcı olabilecek bir diğer SEO tekniği varsa, bu sosyal medya pazarlamasıdır. Sosyal medya kullanımının son on yılda eğilimlerine ve istatistiklerine bakabilirseniz, kullanıcı sayısının her yıl artmaya devam ettiğini fark edeceksiniz.

Sosyal medya neden önemli? işletmenizin bir sosyal medya varlığına ihtiyacı var çünkü marka bilincini teşvik ediyor, ayrıca hedef kitlenizle kolayca etkileşimde bulunmanıza yardımcı oluyor.

Ek olarak, sosyal medya profilleri arama motorlarında görünür ve yayınlarınız yeterince ilgi çekiyorsa, sıralamalarınız şüphesiz iyileşir.

5. YouTube Etkisi

YouTube’un bir arama motoru olduğunu ve Google’dan sonra ikinci en popüler arama motoru olduğunu biliyor muydunuz? Eğer bilmiyorsan, şimdi biliyorsun. Google’da belirli bir konuyu veya ürünü aradığınızda, konuyla ilgili bir YouTube videosunun ilk sayfada göründüğünü fark etmiş olabilirsiniz.

YouTube her ay milyarlarca arama yapar ve YouTube ile SEO’yu denerseniz, siteniz arama motorlarının en üst sıralarında yer alabilir. Ayrıca, görüntülenme sayısıyla trafiğinizi iyileştirmeye yardımcı olabilir.

Ancak, YouTube videolarınızın SEO dostu olmasını sağlamalısınız .

6. Mevcut SEO araçlarına güvenin

Dijital pazarlamacıysanız , SEO araçlarının önemini şimdiye kadar fark etmiş olmalısınız. Web sitenizin performansını açıkça anlamanıza yardımcı olur, ayrıca analiz etmenize, hataları düzeltmenize ve hatta site raporları oluşturmanıza izin verir.

Çok sayıda araç , sitenizin SEO sıralamasını yükseltmeye yardımcı olmak için farklı işlevler gerçekleştirir . Onları buna göre kullanmalısınız, ancak ücretsiz ve ücretli araçlar olduğunu bilmek zorundasınız. Web sitenizi yönetmenin ve optimize etmenin etkili bir yoludur. Yalnız ücretsiz araçların çoğunun güncellenmediğini unutmayınız.

7. Backlink Oluşturma

Backlink oluşturma , yakın zamanda kaybolması beklenmeyen modern bir SEO tekniğidir . Peki neden?  Arama motorları, geri bağlantıları bir sıralama faktörü olarak kabul eder ve sitenizde çok fazla kaliteli geri bağlantı varsa, büyük olasılıkla daha üst sıralarda yer alırsınız.

En iyi bağlantıları nereden alacağınız size kalmıştır, eğer web sitenizi kalitesiz backlinklerle doldurursanız zarar görme ihtimaliniz daha yüksektir Bağlantılarınızı kaliteli sitelerden almanız tavsiye edilir

8. LSI anahtar kelimeleri kullandığınızdan emin olun

Google botlarının ve kullanıcılarının sitenizi kolayca bulmasını istiyorsanız, LSI (Uzun Semantik Dizin Oluşturma) anahtar kelimelerini kullanmanız zorunludur. Bunlar, arama motorlarının içeriğinizin alaka düzeyini ve ne ile ilgili olduğunu belirlemesine yardımcı olan kelimelerdir.

Örneğin, Apple MacBook hakkında yazıyorsanız, Google'ın meyve hakkında değil, şirket hakkında konuştuğunuzu tanımasını sağlayacak kelimeleri kullanmak zorundasınız. Bunu başarmanın en etkili yolu, LSI anahtar kelimelerini kullanmaktır.

9. Meta Verilere Odaklanma

Meta veriler SEO'nun önemli bir parçasıdır ve Meta açıklamaları ve başlık etiketlerini içerir. Gönderdiğiniz her içeriğin bunları içerdiğinden emin olmalısınız. Meta açıklamaları benzersiz olmalı ve her biri belirli bir sayfanın ne hakkında olduğunu açıklamalıdır.

Onları kopyalarsanız, siteniz tanınmaz. Diğer yandan, başlık etiketlerinin büyüleyici olması ve kullanıcılara sayfanızın ne hakkında olduğunu bildirmek için bir anahtar kelime içermeleri gerekir. Ayrıca her sayfada benzersiz olmaları gerekir.

10. En az 1000 kelime içeren içerik yazın . 

Daha fazla kelime içeren web siteleri, arama motorlarında yaklaşık 300 kelimelik içerik yayınlayanlara nazaran daha üst sıralarda yer alacaktır.

Google’ın belirli bir konu hakkında derinlemesine bilgi sağlamaya çalıştıkları için uzun yayınlara öncelik verilmiştir. Dahası, kısa içerikten daha ilgi çekicidir ve bu da insanların paylaşma şansını arttırır.

Sonuç

SEO teknikleri, bazı insanlar tarafından varsayıldığı kadar zor değildir. Ancak, stratejilerinizi doğru uygulamıyorsanız SEO başarısını elde edemezsiniz. SEO sıralamanızı yükseltmek istiyorsanız yukarıda belirtilen taktikleri denemeyi düşünebilirsiniz.

Sitenizin ilerlemesini ve performansını izlemek istiyorsanız bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

 


Top