X
X
USD

Organik Trafiği Artırmak için 11 SEO İpucu

AnasayfaYazılarOrganik Trafiği Artırmak için 11 SEO İpucu

SEO çalışmalarınıza nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız panik yapmayın. Bunun için bir kontrol listesi var başarılı bir SEO stratejisine giden net bir yol. SEO stratejinizi şekillendirmenize yardımcı olacak bir kontrol listesi olduğunu söylemek için buradayız.Size bundan daha fazlasını anlatacağız. SEO kontrol listesine girmeden önce, size tavsiyemiz web sitenizi bir SEO denetim aracı ile çalıştırmanızdır.  Web sitemizde, SEO'nuzu nasıl geliştireceğiniz konusunda size gerçekten yararlı önerilerde bulunacak bir SEO denetleyicimiz var . Seo çalışma listesi, hepsi bir araya getirilmiş üç kısa kontrol listesidir, yani sadece sayfa içi SEO değil, aynı zamanda sayfa dışı SEO ve teknik SEO hakkında da konuşacağız.

1. Sitenizin Arama motoru dizinlerine eklenip eklenmediğini kontrol edin.  

Tarayıcı bir site bulduğunda, dizin adı verilen dev bir veritabanına eklenir. Bu, temelde Google ve diğer arama motorlarının, birisi bir sorgu yazdığında arama sonuçlarını nasıl çekebileceğidir. Arama motorları web sitelerini her zaman otomatik olarak bulmaz. Çoğu durumda sitenizi arama motorlarına göndermeniz gerekir.  Sitenizin Google tarafından dizine eklenip eklenmediğini anlamak site:www.siteadresiniz.com.net.xyz şeklinde bir tarama yaparak urllerinizin arama motoru tarafından dizine eklenip eklenmediğini görebilirsiniz.

site dizine ekleme işlemleri


Herhangi bir sonuç görmüyorsanız, bu sitenizin taranmadığı ve dizine eklenmediği anlamına gelir. Seo işlemlerine başlamadan önce ilk yapmanız gereken en önemli işlemlerden bir tanesi siteniz index almış mı almış ise Başlık ve açıklamalarınızın anlamları yada sayfayla uyumu en önemli etkenlerin başındadır.

2. Sitenizin Google Arama Motorunda İndexlenmesini Sağlayın


Sitenizi Google Search Console'a bağlayarak başlayın . Search Console Hesabınız yoksa https://search.google.com/search-console/about linkinden hesap oluşturun ve sitenizi bağlamak için talimatları izleyin. Search Console , Google'ın sitenizi tarayıp taramadığını (ve ne zaman taradığını), tarama hatalarını, sitenize işaret eden harici bağlantıları ve daha fazlasını sizinle paylaşacaktır. Google'ın sitenizdeki sayfaları dizine ekleyebilmesi için, bir XML site haritası oluşturmak ve bunu Search Console'a göndermelisiniz. Bağlanmanız gereken gerçekten güçlü bir araç da Google Analytics. Bu, tüm SEO çabalarınızı takip edeceğiniz yerdir. İnsanların sayfalarınızda ne kadar kaldıklarını, hangi sayfaların en çok organik trafik aldığını ve çok daha fazlasını görebilirsiniz. 

3. Anahtar kelime araştırması yapın


Anahtar kelimeler temelde herhangi bir SEO içerik stratejisinin bel kemiğidir. İçerik oluşturduğunuzda, onu bir ana anahtar kelime ve birkaç ilgili anahtar kelime göz önünde bulundurarak oluşturmak isteyeceksiniz. Bu nedenle, bir doktor muayenehanesi işletiyorsanız ve belirli bir prosedürün maliyeti hakkında içerik hazırlamak, Bu içeriğin arama motorlarında aratılıp aratılmadığını, arama yaparken hangi anahtar kelimeleri kullandıklarını ve sıralamada sıralamanın ne kadar zor olduğunu görmek için bu konuyu araştırmalısınız. Anahtar kelime için google ads anahtar kelime planlayıcı sistemini kullanabilirsiniz.


4. Rakip anahtar kelime araştırması yapın


Rakiplerinizi asla unutmayın sürekli takip etmeniz gereken en çok vaktinizi alacak işlemlerden birtanesidir. Google vahşi doğa hayatı gibidir. İlk sayfada hepimize yetecek kadar yer yok ! Hedef anahtar kelimenizi seçmek için anahtar kelime araçlarını kullandıysanız, işin daha halen başındasınız. Hedef anahtar kelimenizi arayın ve en iyi sonuçlara bir göz atın. 1. sayfadaki ilk 10 website sizin en büyük rakipleriniz. Bu sitelerin içeriklerinin biçimine, hangi konuları kapsadıklarına ve kullandıkları diğer öğelere bakın. 
Bu kendi içeriğinizi hazırlamak için size en büyük yol tarifi olacaktır.

5. İç bağlantıları kullanın


Dahili bağlantı, tarayıcıların ve kişilerin web sitenizdeki sayfaları bulmasına yardımcı olan en iyi SEO uygulamasıdır.  Ayrıca, sitede gezinmeyi çok daha kolay hale getiren bir bilgi hiyerarşisi oluşturmaya yardımcı olur. Başlamak için harika bir yer ana sayfanızdır. Head bölümünde bir navigasyon menünüz yoksa, hızlı bir şekilde menü yapınızı oluşturmanız gerekir one page sitelerde ise menü başlıklarının sayfada alakalı bölüme geçmesi için gerekli işlemleri sağlayın.  Yeni bir içerik oluşturduğunuzda, herhangi bir eski içerik konuyla alakalı bir içeriği yeni içeriğinize bağlanmak sayfa içi bağlantılar konusunda önemli etkenlerden bir tanesidir.


6. Geri bağlantılar (Baclink) Analizleri Yapın


Geri bağlantılar, Dış SEO'nun bel kemiğidir ve anahtar kelimelerin iç SEO'nun omurgası olduğu gibi. Anahtar kelimeleriniz ile alakalı bir websiteden backlink almanız o anahtar kelimedeki otoritenizi arama motorlarında yükseltecektir. Backlinklerinizin nereden geldiğine dair bir fikrinizin olması önemlidir ve yardımcı olacak birçok araç vardır. Ahrefs backlink denetleyicisi gibi başlangıç ücretlerinin uygun olduğu hizmet sağlayacılarından başlayabilirsiniz . Google Search Console bağlantılar bölümü backlink profilinizi bilgilendirmeye yardımcı olabilir. 
Search Console'un bir avantajı, sitenizdeki tüm tarama hatalarını görüntüleyebilmenizdir. Herhangi bir hata görürseniz, kesinlikle bunları düzeltmek veya bozuk bağlantıları çalışan sayfalara yönlendirebilirsiniz. Kullanıcı deneyimi arama motorları için ciddi önem taşımaktadır.


7. Rakip backlinklerinizi analiz edin


Anahtar kelime araştırma stratejisine benzer şekilde, rakiplerinizi analiz etmek, siteniz için bağlantı kazanma konusunda size bir avantaj sağlayabilir. Rakiplerinizin sitelerine gelen backlinkleri Ahrefs platformu üzerinden takip edebilirsiniz.

Bir web sitesi veya blog rakiplerinizin içeriğine backlink veriyor ise o içerikten daha kaliteli bir içerik hazırlayıp o websitesi yada blog sayfası sahibiyle iletişime geçip içeriğinizi onlara sunun emin olun kaliteli içerikleri geri çevirmeyeceklerdir.

8. Bir XML site haritası kullanın


Daha önce hatırlıyorsanız, XML site haritalarının Google'ın sitenizdeki sayfaları taramasına ve dizine eklemesine nasıl yardımcı olduğundan bahsetmiştim. XML site haritası, arama sonuçlarında olmasını istediğiniz tüm URL'leri içeren bir belgedir. 
WordPress kullanıyorsanız, bir site haritası aracı veya bir eklenti ile kolaylıkla oluşturabilirsiniz.Bir site haritanız olduğunda, bunu Google Search Console'a göndermelisiniz. Bunu yaptıktan sonra, Google'a web sitenizi taraması için biraz zaman verin. Sitenizin ne zaman tarandığını ve kaç URL bulunduğunu görmek için Search Console'daki Site Haritaları raporunu kullanabilirsiniz.

9. Robots.txt kullanın


Robots.txt neredeyse bir anti-site haritası gibidir. Arama motorlarına sitenizde nelerin taranmaması gerektiğini söyleyen bir belgedir. Sitenizin belirli sayfalarını arama motorlarından engellemek mantığa aykırı gelebilir, ancak belirli durumlarda gerçekten yararlıdır. Belki sitenizde Google tarafından keşfedilmesini istemediğiniz bir PDF var. Belki birisi satın alma işlemi yaptıktan sonra bir teşekkür sayfanız vardır. Sitenizdeki tüm bölümlere ve içeriklere arama motoru üzerinden erişim sağlanmamalıdır. Önemli bir detaydır profesyonel bir şekilde robots.txt sayfası oluşturmanız gerekemektedir. Bir robots.txt dosyası oluştururken, gördüğünüz kullanıcı aracısı terimi tarayıcıdır. Engellemek istediğiniz şey, sitenizdeki alt klasörlerin ardından Disallow'dur. Örnek olarak bir adet robots.txt şablonu paylaşıyorum.


Aşağıda, iki kural içeren basit bir robots.txt dosyasının içeriği gösterilmektedir:
# Grup 1
User-agent: Googlebot
Disallow: /nogooglebot/
# Grup 2
User-agent: *
Allow: /
Site haritası: http://www.example.com/sitemap.xml


https://support.google.com/webmasters/answer/6062596?hl=tr linkinden basit bir robots.txt dosyası nasıl oluşturulacağını öğrenebilirsiniz.

10. Sitenizin hızını kontrol edin


Yavaş bir web sitesi kötü bir kullanıcı deneyimi (ux) yaratır ve tüm sayfalar aynı hıza sahip değildir.  Ana sayfanızın hızlı yüklenmesi, Diğer blog sayfalarınızın yada hizmet sayfalarınızın açılış sayfalarının aynı hızda olduğu anlamına gelmemektedir. Sayfalarınızdan herhangi birini Google'ın PageSpeed ​​Insights aracına ekleyebilir ve bir puanın yanı sıra açılış hızını nasıl daha hızlı hale getirebileceğinizle ilgili bir dizi yararlı öneri alabilirsiniz.  En kolay düzeltme, sayfalarınızdaki fotoğraflar veya infografikler gibi herhangi bir multimedya içeriğini sıkıştırmaktır.  Videoları doğrudan sitenize yüklemekten de kaçının. Bunları Wistia veya YouTube gibi platformlarda barındırın. 

11. Web sitenizin güvenliğini sağlayın


Son olarak, sıralamalarınız için site güvenliği dikkate alınır. 

İşte temel bir genel bakış: 
HTTP ile başlayan URL’lere sahip siteler güvenli değildir. 
HTTPS ile başlayan URL'lere sahip siteler güvenlidir. 

Güvenli web siteleri, e-postalar, şifreler, adresler veya herhangi bir kişisel bilgi gibi siteye girilen bilgileri korur. Bu, bilgisayar korsanlarının kişisel verilerinizi çalmasını zorlaştırır. 
Web sitenizin güvenliğini sağlamak için bir SSL sertifikası satın almanız ve yüklemeniz gerekir. 

SEO ile alaklı 11 başlığımızı kısaca sizlere sunduk. Bu 11 başlığı doğru bir şekilde uyguladığınız zaman ciddi sonuçlar alabilirsiniz. Fakat arama motoru optimizasyonu 11 maddeden sınırlı basit bir sistem değildir. Daha detaylı çalışmalar ve sürekli ilgilenilmesi gereken bir optimizasyon sistemidir. Konuyla alakalı hiç bir bilginiz yok ise profesyonel bir destek almanız web siteniz açısında daha sağlıklı olacaktır.


Top